Elitfönster

Sveriges största fönstertillverkare

Sveriges största fönstertillverkare

Elitfönster är Sveriges största fönstertillverkare. De ingår i Inwido koncernen och produktionen är koncentrerad till Vetlanda och Lenhovda. Lenhovda snickerifabrik grundades 1924 av lokala skogsbönder och detta var början på det Elit Fönster som finns idag. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004.

Elitfönster Original

Elitfönsters serie Original kommer i två olika versioner. Elit Original Alu är ett fönster som har en träkärna och är aluminiumbeklätt utvändigt. Fönstret har raka linjer på aluminium beklädnaden och synliga gångjärn utifrån sett. Inifrån sett har elitfönster raka och släta kanter på fönsterkarmen och fönsterbågen. Allmogeprofil går att få som tillval om du vill ha en lite äldre känsla.

Elit Original Trä är samma fönster som Elit Original Alu men utan aluminiumbeklädnad.

U-värde på Elitfönster

På Original Alu är standard ett U-värde på 1,1 för både fasta fönster och vridfönster. Det som skiljer Elit Original Trä från Elit Original Alu är att U-värdet istället är 1,2 för de vridbara träfönsterna och de fasta fönsterna.

För att få ett prisförslag på dina Elitfönster kan du använda dig av Fönsterväljaren. När du klickat dig igenom guiden står det pris med och utan montage av fönster. Läs mer om hur fönsterväljaren fungerar här

Kontakta oss via e-post för mer information eller lämna en offertförfrågan i Fönsterverket så kontaktar vi dig.