SP Fönster

Stolthet från Hälsingland

SP Fönster sedan 1946

SP Fönster har en lång erfarenhet av att tillverka svenska kvalitetsfönster. 1946 grundades den första snickerifabriken i Edsbyn, Hälsingland och år 2004 förvärvade VKR gruppen hela bolaget Svenska fönster där SP Fönster är en del av det bolaget. Utöver sina fönster tillverkar SP fönster även  dörrar i glas för din altan eller balkong. Välj om du vill ha dem helglasade eller halvglasade.

Balans & Stabil

På fönsterverket förmedlar vi SPs fönster ur serien Stabil och Balans. Stabil är en fönsterserie i trä för dig som vill ha ett naturligt utseende på ditt hus. Balans är ett aluminiumbeklätt fönster som till utseendet i mångt och mycket påminner om Traryds produkter.

Det som främst skiljer Traryd och SPs fönster åt är att SP Fönster kan erbjuda en profilerad insida kallad allmogeprofil. De har också valt att sälja sina fönster med ett handtag som har en mycket slank design. SP har fjäderbelastade handtag på sina fönsterdörrar som dolds utifrån sett. Över detta har SP fönster integrerade vädringsbeslag som standard.

U-värde på SP Fönster

SP Fönster har ett standard U-värde på sina öppningsbara produkter om 1,2 och på de fasta fönstren kan man erbjuda 1,1. Läs mer om U-värde här.

Kontakta oss

För att ta reda på mer om SP fönster är du välkommen att kontakta oss via e-post eller varför inte testa Fönsterväljaren för att göra en offertförfrågan eller ta reda på pris på fönsterbyte med SP fönster.