Traryd fönster

Edsbyns stolthet

Traryds fönster sedan 1935

Otto Pettersson grundade 1935 Traryds Snickeri fabrik som senare skulle bli Traryd fönster. 1997 bildades Svenska Fönster där Traryd fönster ingår. Produktionen av fönster sker nu i fabriken i en av Sveriges största byar – Edsbyn. Svenska fönster ingår i VKR-gruppen som idag har ca 14000 anställda och är verksam i ett 40-tal länder. Traryd fönster har svanen-märkta fönster och är dessutom miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Traryd Fönsters aluminiumserie Optimal

På Fönsterverket beställer vi Traryds aluminiumfönster ur serien Optimal. De har girade hörn utifrån sett på alla produkter som hör till Optimal-serien. De har också raka och släta kanter på sina karmar inifrån sett vilket ger dina nya Trarydsfönster ett modernt utseende.

Traryd har också en träserie som heter Stabil. Denna serie har inte girade hörn men har i övrigt samma funktioner och U-värden som Optimal.

Altandörrar från Traryd

Traryds fönsterdörrar har en låskista som gör det möjligt att stänga din altandörr precis som du gör med din ytterdörr. Handtaget står alltså i horisontellt läge och är fjäderbelastat precis som på en vanlig ytterdörr. Den utvändiga aluminiumprofilen har också mer strukturer jämfört med andra fönstertillverkare. Fönstret har också integrerat vädringsbeslag. Gångjärnen på Traryds vridfönster är dolda och sitter inne i konstruktionen.

U-värde på Traryd fönster

De har ett u-värde på sina öppningsbara produkter som är 1,2 standard. På de fasta fönstren har Traryd ett u-värde på 1,1.

Kontakta Fönsterverket

Har du frågor om Traryds fönster är du välkommen att kontakta oss via e-post. För att få ett förslag på pris över  fönster och montering kan du använda Fönsterverkets Fönsterväljare.